Snillet spekulerar

Onödigt spännande

Förra veckan började jag jobba. Skönt att vara ledig men härligt att träffa alla kollegor igen. Helgen har bestått av Hässelby fotbollscup för båda sönerna. Jag tillbringade hela lördagen eller åtminstone mellan 09-15.30 med att måla altanen. Nu är det inte mycket kvar👏😎💪🏼.

Älskade Solrosor.

Solrosorna är helt galet långa, långt över mina 168cm.

I fredags var det avslutning på Lukas seglarläger med ESS. Så grymt bra ledare.
Sonen i seglartagen.

På lördagskvällen var vi bjudna på grannarnas kräftskiva. 14 vuxna och säkert lika många barn. Jag hade gjort en Västerbotten och kantarellpaj som jag tog med.

Kantareller och stora vitlöks frästa räkor till förrätt.
Det bjöds även på grillad hummer tillsammans med paj, räkor och kräftor.

När vi är några få tappra kvar kl 23.30 hör vi en smäll och en bil som passerar fort för att sedan köra ner i grannarnas dike. Vi springer fortare än blixten till bilen. Jag får upp förardörren och möter en kille som inte har något bilbälte, han sitter och svajar och ser ut att ska kräkas. Jag slår av tändningen och lägger honom ner i framstupa sidoläge. En annan granne larmar. Han luktar inte alkohol men jag misstänkte att något annat var inblandat. De var totalt tre unga killar i bilen. Hans vänner säger att han inte sovit på länge men inte druckit alkohol.

Först kom det två brandbilar som spärrade av.

Sen kommer en annan granne som är läkare och hjälper till på passagerare sidan och då kunde jag slappna av. Även om det kändes som en evighet så var räddningstjänsten snabbt på plats, men det dröjde innan polisen dök upp. Jag tog inte ett kort innan räddningspersonalen var på plats och endast i syfte att få ut budskapet till våra kära politiker att kanske agera. Jag skickade en av bilderna till ”Mitt i Sollentuna” som är en lokaltidning här i Sollentuna.

Vårat hus i blåljus.
Här är bilen som kraschat in i grannarnas häck.
Bild från tidningen.

Detta hade lika gärna kunnat sluta med dödsoffer då många går på vår väg till och från Helenelunds station. Bilen togs bort av bärgare under natten men grannarnas häck är förstörd, dels där bilen landade men även flera meter innan där den började köra ner i diket. Så det blev en väldigt onödigt spännande kväll.

Bilens registreringsskyltar var dessutom registrerade som stulna. Så jag gissar att även bilen inte tillhörde föraren.

En kommentar

  • Maggan

    Smaskig början på kvällen 🦞🦐🦞🦐. Hoppas dom tre i bilen får skaka galler ⛓⛓⛓lääänge 🐲🐲🐲. Men vad var det vår statsminister sa ….. det är dom rika i Danderyds fel att vi har så många kriminella ….. det är väl bara sossar som tror på det 🦖🧟‍♀️🤮

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.