Trädgård

Hemma

Borta bra men hemma bäst. Hela denna vecka har vi försökt måla vår altan med Sioo. Utan att lyckas för det har hela tiden kommit regnskurar.

Solrosorna är över 2 meter långa och stammarna är så tjocka.

Det behövs några timmars torktid när man målar med Sioo. Först lägger man på två lager träskydd och avslutar med ett lager ytskydd. Året därpå lägger man på ett lager ytskydd till. Sen så ska det vara underhålls fritt mellan 8-12 år. Då båda är kiselbaserade så mörknar inte altanen utan får en fin silverfärg som man inte bränner fötterna på.

Det blommar otroligt fint i rabatterna.
Nydammsugen trädgårdsgång👏👏😬.

Mellan skurarna så har jag roat mig med att lyfta på varenda sten och dammsugit. Det är som balsam för själen🙄😬. Inte riktigt klar men fint blir det. Kennet har dragit el på baksidan så nu finns det el i växthuset.

Vattenmelonen växer och frodas.
Gurkmelonen trivs den med.

Men vi har inte bara slitit i trädgården utan vi var till gamla grannarna på lunch/födelsedags firande men det bästa av allt ”svampplockning”👏👏. Som jag ibland kan sakna att bara kunna gå ut i skogen utan att ta bilen.

Rödgul trumpetsvamp

Vi hittade rödgul trumpetsvamp och kantareller men det var otroligt torrt i backen så det blev inte så många. Men en svampsoppa blev det i alla fall på kvällen.

Peppes Bodega

Jag fick dessutom lära mig ett nytt knep, nämligen att man ser fler svampar om man tar en drink i skogen😂👏👏 den var så smaskig.

Mina Dahlior på framsidan har börjat blomma.
chillisarna börjar bli klara.

Nu ska jag inte spamma er med fler trädgårdsbilder….idag😬.

Italienska delikatesser.

Ikväll blev det Italienska delikatesser till middag. Ha nu en fortsatt härlig fredagskväll🤗🥂.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.