Resor

Skidåkning

Nu har vi åkt skidor varje dag sedan i måndags och det känns rejält i kroppen. Mina ben undrar vad jag håller på med.

Utsikten är magisk.

Ortena Serfaus, Fiss och Ladis ligger på 1200 m höjd. Området sägs vara ett av alpernas mest solsäkra, det har vi inte fått uppleva mer än på morgnarna. I onsdags började det snöa rejält efter lunch, så igår fick vi åka puder i 25 cm nysnö.

Vi provade även några av områdets Fun Parks till barnens förtjusning som älskar att hoppa.

De röda prickarna är liftar som stängde igår under stormen, jag tog en skärmdump vid 14 och det blev mera rött senare.

Igår kom snöstormen redan vid 12 tiden och det gick knappt att se var man skulle åka, riktigt läskigt. Det snöade 25 cm till inatt så det blir puder idag med. Det finns 70 liftar, 212 pistkilometer och 150 km längdskidspår.

Otroligt med folk överallt så det är långa liftköer.

Barnen gick i skidskola de tre första dagarna, då området marknadsför sig som alpernas mest barnvänliga så finns det mängder med skidskolor och barn i backarna. Vissa backar är så smala att det blir direkt farligt då folk som inte kan åka har tagit sig vatten över huvudet och stannar mitt i backen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.