Mat,  Snillet spekulerar

đŸ„¶ vĂ€der

Idag blĂ„ser det isbjörnar pĂ„ Stockholms gator och temperaturen Ă€r 2 graderđŸ’šâ˜ƒïž. VĂ„ren kom av sig kan man lungt sĂ€ga. Men inget ont som inte för nĂ„got gott med sig, Ă„tminstone för familjen. Hade det varit varmt ute hade det blivit korv och makaroner. DĂ„ det finns betydligt roligare saker att göra Ă€n att vara inne och laga mat😬.

Majskyckling lÄrfilé

SĂ„ det fick bli kyckling lĂ„rfilĂ© som jag putsade. Innan jag lade dem i en ugnssĂ€ker form med lite smör i botten. Kryddade dem med grekisk salladskrydda, salt och peppar. Blandade cream fraiche (paprika och chilismak) med fĂ€rsk hackad persilja och grĂ€slök. HĂ€llde blandningen ovanpĂ„ kycklingen och smulade fetaost över. In i ugnen pĂ„ 225 grader i 30 min, serverades med ris. Supergott och enkeltđŸ‘âœŒđŸŒ.

Mina bröllopsskor 👠
Med matchande vĂ€ska👛.

Tillbaka till bröllopsplaneringen sÄ köpte jag vÀska och skor frÄn samma stÀlle som jag köpte klÀnningen i Barkarby. De var vita frÄn början men skickades till ett stÀlle i Tyskland och fÀrgades rosa. Fyra dagar innan bröllopet sÄ var skorna lite för smÄ, sÄ jag googlade hur man gör skor lite större.

Plan A: man kunde lĂ€gga dem i ugnen i 10 min pĂ„ lĂ„g vĂ€rme och sedan gĂ„ ut dem, dvs inte fasiken blev de större av detđŸ€š. AlltsĂ„ över till plan B.

Plan B: blöta ett par strumpor, vrida ur dem, pĂ„ med strumporna och sedan gĂ„ runt med skorna dvs Funkade Ă€nnu sĂ€mre Ă€n plan A 🙈 en riktig katastrof. Den rosa fĂ€rgen började rinna och lĂ€mnade en vit/rosa mĂ€rkligt fĂ€rgad sko.

Tillbaka till butiken med skorna, de blev lika förvÄnad över hur fÀrgen hade kunnat börja rinna. De var sÄ schyssta att de erbjöd sig betala 10 000 kr i frakt för att ett par nya rosa skor skulle flygas upp till Stockholm nÀsta dag. Hur mÄnga affÀrer skulle erbjuda det? Inte mÄnga!

Jag tackade sĂ„ mycket för erbjudandet men hade inte mage att begĂ€ra det. SĂ„ jag bytte till ett par vita istĂ€llet. Inte lika cooltđŸ•șđŸœ, men det var ju inte skorna som var viktigast.

© Isabelle Hesselberg / 2 Brides Photography 2018 / Bergendal

Ha en fortsatt fin mĂ„ndagskvĂ€ll đŸ€—

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

Denna webbplats anvÀnder Akismet för att minska skrÀppost. LÀr dig hur din kommentardata bearbetas.