Mat,  Trädgård

Magnolia

Idag var det inte lika mysig ute, regn fram till lunch. Vi åkte på em till Ulriksdal för att köpa dressjord till gräsmattan och U-jord till mina krukor.


Magnoliasläktet är ett växtsläkte som omfattar 210 arter. Arterna förekommer naturligt i Asien, Nord- och Sydamerika. Många odlade sorter finns som trädgårdsväxter. De trivs bäst i soliga och vindskyddade lägen. 

Såg att de har öppnat utomhus för perenner, de hade bla fått in massor med fantastiska Magnolior.

Då det var kallt och blåsigt har kvällen ägnats åt bakning och matlagning. Var till och med så huslig att jag gjorde Fröknäcke som är så gott👏

Ingredienser

  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl sesamfrön
  • 1/2 dl pumpafrön (kan bytas mot solroskärnor)
  • 1/2 dl hela linfrön
  • 4 msk chiafrön
  • 2 msk pofiber eller mandelmjöl alt kruskakli
  • 1 msk fiberhusk
  • 2,5 dl hett vatten
  • 1 msk rapsolja eller kokosolja utan smak
  • 1/2 tsk salt
  • Vallmofrön + flingsalt till topping

Instruktioner

  1. Lägg bakpapper på en plåt.
  2. Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Häll därefter vattnet och oljan i fröblandningen, rör om ordentligt.
  3. Låt stå en liten stund tills vattnet blandats in och frösmeten håller ihop.
  4. Häll upp på en plåt med bakplåtspapper (OBS! Inte smör(gås)papper!), sprid ut till en kaka med slickepott. Se till så det inte blir några lufthål. Se bara till så knäckebrödet inte blir på tok för tunt, då bryts det lätt sedan.
  5. Sprinkla vallmofrön och lite flingsalt över.
  6. Grädda på 160° varmluft i ca 60-70 minuter. Efter ca 30 min, ta ut plåten och skär smeten i rutor med pizzaskärare. Det går givetvis bra att bara bryta fröknäcket i bitar sedan.
  7. När knäcket är hårt men inte bränt så är det klart. Förvara i burk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.