Trädgård

Sommaren 2018

Nu är man tillbaka i verkligheten igen. Så skönt att komma hem till sin egen säng. Det tog 1,5h på Arlanda innan alla väskorna kom. Sen möttes vi av 1dm nysnö. Vilket jag tycker är helt onödigt, inatt ska det dessutom bli ner mot -10, ge mig vår NU!

Istället tänkte jag visa vad vi sysslade med våren/sommaren 2018. Förutom att planera och genomföra ett bröllop. Men det tar vi senare 🙂

Jag hann äntligen göra ett trädgårdsland
Vi började med den blivande dammen, muren på baksidan förstärktes.
Etagen kläddes också in i betong, gissa om det gick åt många säckar betong 🙂
Betongen målades sedan i en två komponents gummiduk färg. För vi vill slippa en lös gummiduk. I betongen är det dessutom en massa rör som ska gå till ett stort filter.
Det ”lilla” filtret 🙈😬
Det blev även ett växthus som vi köpte från Willab Garden.
Köpte denna bro på Fulleröhandel i Uppsala, målade dem den röd för att få in den japanska trädgårdskänslan.

Kan varmt rekommendera Fulleröhandel som en utflykt om man gillar inredning, gott fika säljer de oxå.

http://www.fullero.nu/
Det kommer rinna en bäck genom golvet i växthuset, ena hörnet består av ett glasgolv. Innan det rinner ut i dammen till översta etaget, därifrån blir det ett vattenfall ner till stora dammen.
Till vänster i bild ser ni en bild på den målade bron. Självklart fick det bli en ny rabatt, inga nya växter köptes. Jag flyttade bara om dem som inte passade på sina platser eller hade blivit för stora.
Persikoträdet gav så mycket frukt att grenarna nästan låg på marken, kommer ni ihåg hur litet trädet var när det köptes 2016?
Vi tog bort det sista av gräset framför pumphuset, lade även ner belysning i trädgårdsgången/

Vi hann inte klart med dammen innan snön kom, så gissa om jag vill att våren ska komma så att vi kan göra det sista, fylla på vatten och köpa koikarpar 🙂 Visste ni att koikarpar kan leva i upp till 35 år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.