Resor,  Snillet spekulerar

Skidåkning

Vilka dagar vi hittills har haft. Vi har varit uppe med tuppen för att ta Gondolen Giggijochbahn för att komma upp till skidbackarna.

Under vintern räknas Sölden till de allra bästa områdena som Alperna kan erbjuda. Sölden är framför allt känd genom de båda glaciär-skidområdena Rettenbach och Tiefenbach. Här uppskattas topparna av Tiefenbachkogl (3 309 meter), Innere Schwarze Schneid (3 370 meter) och Gaislachkogl (3 058 meter).

Vid Gaislachkogels bergstation finns njutning av gastronomiska mått på Ice Q-Restaurant & Lounge, som räknas som en av de bästa bergsrestaurangerna. Den futuristiskt designade glasbyggnaden ligger på över 3 000 meters höjd och härifrån har man fri panoramautsikt över bergvärlden och BIG3.

007 Museeet och restaurangen ICE Q i bakgrunden.

I februari 2015 invaderas Sölden av James Bond (Daniel Craig) samt 500 filmarbetare. Filmen Spectre spelades nämligen in här. Sök på ”James Bond och Sölden” på YouTube så kommer ni få se glashuset bakom mig in action.

Denna Landrover Defender SVX användes i filmen. Den står just nu parkerad utanför museet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.