Resor

Sölden

Efter en två timmars flygning från Stockholm landade vi i Innsbruck. Landningsbanan är så kort att flygplanen måste tvärbromsa. Räknas som en av Europas svåraste landningsbanor, då den ligger i en dal med berg på båda sidor med lynniga vindförhållanden. Planet stannade på plattan och vi fick själva gå in i terminalen.

Från flygplatsen hade vi förbokat taxi. Det tar ca 1h till Sölden. Sölden är en skidort i Österrike, där skidåkning är möjlig året runt på glaciärerna Tiefenbach och Rettenbach. Alpina världscupens inledande tävling varje säsong brukar vanligen hållas i Sölden.

Ett rökförbud på alla restauranger och pubar i Österrike skulle träda i kraft i maj. Nu har högernationalistiska partiet FPÖ stoppat förbudet, vilket gör Österrike till ett av få länder i Europa där det fortfarande är tillåtet att röka på krogen.

I bardelen på restaurangerna sitter folk och röker, så efter en middag ute stinker man som efter ett krogbesök på 90-talet inte undra på att Österrike kallas för Europas askfat.

Nu är det dags för frukost innan det är dags att ge sig ut i backarna. Hoppas du med får en härlig dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.