HUS,  Inredning,  Pyssel

Renovering av hallen

Vi gav oss ganska omgående på att göra om hallen när vi flyttade in. Den kändes som om den skulle ramla ner på en då det var helvägg ända upp till trappräcket. Samt att jag är allerigisk mot ”furu”, så fort jag ser en furumöbel så börjar det klia på hela kroppen 🙂

Här har man precis kommit in i vårat hus

Så här tog Kennet helt enkelt och sågade bort väggen upp till trappen, jag målade trappen grå. Jag har lärt mig den hårda vägen att en vit trapp gör att varenda dammkorn syns så aldrig mer en vit trapp.

Lägg märke till hålet under trappen, där satte vi in ett IKEA skåp med tre lådor så att barnen enkelt kan förvara mössor och vantar där. Det är ett litet utrymme under trappen så skåpet står på insidan i det utrymmet.
Utrymmet under trappen målade jag vitt och byrån där inne är den jag nämde i bilden ovanför där lådorna står kant i kant med väggen utanför.
Nytt klinker, vi slog bort det gamla golvet men tog hjälp av en firma att lägga golvet för att vi helt enkelt inte orkade mera just då.
Inser nu att jag har nog inte tagit en senare bild i den här vinkel och med dagsljus sedan 2015 🙂

Vi fixade inte bara huset utan jag ropade in nya köksstolar på Auktion för 25kr styck, Axet heter modellen. Köpte fyra provburkar färg i olika färger och målade. Köpte senare två till på Blocket så nu har vi sex stycken stolar.

Stolarna innan jag gjorde om dem.
Färdiga resultatet, klädde även om dynorna i ett mjukare ”vaxdukstyg” vilket var en höjdare då de bara är att torka av och inga fläckar fastnar.
Älskar att blanda gammalt och nytt och ha ett hem som inte liknar alla andras 🙂


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.