Resor

Ljuset i tunneln

Fantastiska, underbara sol som är som balsam för själen efter en lång tid av mörker. Dagen har tillbringats i Runby där vi tog oss till ”teknikbacken” och åkte pulka.

För att lösa gårdagens mysterium om hur sjukdomar i planet utrotades så kom Kennet med gåtans lösning 🙂 Två flygvärdinnor hade gått igenom planet med sprayburkar i vardera hand. Men jag undrar fortfarande var det var i dem och om de hjälper mot förkylningar 🙂

Tillbaka till Sri Lanka, vårt nästa stopp på resan Unawatuna som ligger längst söderut och är en av de kändaste stränderna. Efter Tsunamin så ville myndigheterna inte att man skulle bygga närmare än 100 m från närmaste strandlinje, men det brydde man sig inte om. Därför beslutade man sig för att bredda/höja stranden med hjälp av fartyg som sög upp sand från havsbotten. Man kan både surfa och dyka här.

För turisternas skull så har man sänkt ett skepp för att de ska se något kul när de dyker. På bilden dyker min äldste son Lukas 11 år tillsammans med hans instruktör.

Närmaste större samhälle är Galle, vi tog en tuktuk dit och besökte fortet som finns med på Unescos Världsarvslista. Fortet byggdes av Portugiserna 1598, sedan när Galle föll i Holländarnas händer 1640 förbättrades fortet ytterligare. År 1796 tog engelskmännen över fortet efter att huvudstaden Colombo fallit. Det sägs att Galle var porten mot väst och därav en viktig hamnstad.

Delar av fortet i Galle

Jag var inte imponerad av stranden Unawatuna, den påminde väldigt mycket om Thailand med restauranger längs hela stranden.

Detta får avrunda detta inlägg, nu väntar… 🙂 Ha en härlig lördagskväll!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.