Resor

Fredags feeling

Äntligen fredag, finns få saker som är bättre än när man har hela helgen att se fram emot. Igår handlade bloggen om när tsunamin svepte in över Hikkawadua, men jag vill att ni får lära känna Sri Lanka mer än genom en katastrof. Vi börjar från början:

Det går inga direkt flyg till Sri Lanka från Sverige om man inte väljer att åka charter. Vi flög reguljärt med Qatar Airways via Doha, måste säga att det är ett väldigt professionellt flygbolag. Vi missade vårat anslutningsflyg och deras personal mötte oss vid gaten i Doha och vi fick nya biljetter till nästa flyg. Strax innan vi skulle landa på Bandaranaike International kom ett meddelande i högtalarna att landet inte ville få in några sjukdomar därför skulle hela kabinen sprayas, känsliga personer ombads andas i en näsduk. Kabinen sprayades automatiskt, varifrån sprayen kom ifrån är fortfarande ett mysterium och jag undrar fortfarande vad den innehöll?

För att komma in i landet behöver man innan resan ansöka om ett visum. Samt på plats fylla i ett papper om ex boende innan man får komma in i landet. Efter några mindre fadäser som en kvarglömd mobil på flygplanet hittade vi vår transfer chaufför som vi hade bokat via hotellet.

Två timmar senare med en chaufför som körde som han hade snott bilen var vi framme i paradiset. De har vänstertrafik i detta land och måste av någon anledning tuta så fort de kör om en bil.

Turismen ökar med 22% varje år, enligt Lonely Planet besöktes Sri Lanka 2010 (samma år som kriget tog slut) av 2.1 miljoner turister. Motsvarande siffra för Thailand samma år var 36,2 miljoner turister!

Några minuter från vårat hotell med tuktuk söderut på samma strand Hikkawadua beach ligger ett fantastisk rev där man man kan snorkla och klappa havsköldpaddor.

Tack för din tid hoppas att du får en fortsatt trevlig fredagskväll. Imorgon tänkte jag berätta mer om nästa stopp på resan som var Unawatuna.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.