Resor

London

Har glömt berätta om när vi var i London på höstlovet. Vi flög med Norwegian till Gatwick via en mellanlandning på Gardemoen.

Utanför Madame Tussauds.

Vi bodde i området Docklands som ligger ca 1 mil öster ut ifrån centrala London. Väldigt nära London City AirPort. Men då pendeltåg och tunnelbanan är så bra utbyggt i London var det inga problem att åka kommunalt vi hade en station 600 meter från hotellet.

Tom Cruise

Första stoppet på fredagen var Madame Tussauds. Marie Tussaud föddes i 1761 i Strasbourg och fick lära sig konsten att göra vaxdockor av läkaren Philippe Curtius, som använde vaxfigurer för att illustrera anatomi. Maries mamma var hushållerska åt honom. 1802 flyttade Marie till London och satte upp den första vaxutställningen.

Kungafamiljen var på plats.

Nästa stopp var London Eye som är ett Pariserhjul som restes för att fira tusenårsskiftet 1999-2000. Detta hjul ligger på Themsens södra sida och man är som högst 170 meter över marken och har 4 km utsikt i alla riktningar.

Vi gick sedan på London Dungeons men det får jag berätta om senare annars blir det ett så långt inlägg att ni inte orkar läsa😉. Middag åt vi i China Town innan vi åkte hem till hotellet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.