Nöje,  Resor

Lejonkungen

Nu blir det det ett bakvänt inlägg men att gå på musikalen Lejonkungen var en magisk upplevelse. Så den måste jag bara skriva om, typ NU 😬.

Lyceum Teatern i hjärtat av West End.

Någon så påkostad musikal har aldrig varit med om, sist jag var i London 2013 såg vi Mamma Mia och Phantom of the Opera. Men de var ingenting mot Lejonkungen 🦁. Vilka otroliga scenkläder och antalet deltagare i var det dubbla.

Jag och äldste sonen Lukas.

På första raden satt dirigenten ensam och dirigerade orkestern som befann sig på balkongerna närmast scenen. Han satt i ett strålkastarljus genom hela föreställningen.
Vi hade platserna 24 och 25 D, dvs i mitten på rad 4 bakom dirigenten.

Det börjar med Elton Johns låt
”Circle of life” och när alla djur kommer på båda sidor om mittgången och upp på scenen, då fick jag ståpäls.

Denna musikal sattes först upp på Broadway 1997. Det kändes som om alla scener i filmen var med i musikalen. Det dök hela tiden upp nya kulisser när man trodde att går det inte att klämma upp en ny kuliss, så vad dyker det upp? Jo, en ny kuliss!

Till skillnad mot i Stockholm kan man ta med sig drickat in. Det är till och med möjligt att ladda ner en app och få ”paus” drickat/snacks levererat in till sin stol.

Om ni är i London, missa inte denna chans att se denna musikal. En otroligt färgsprakande och medryckande föreställningen oavsett om man går med barn eller inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.