Resor

Visingsö

Igår när vi åkte ifrån släktträffen hade vi tre helt obokade dagar. Ingen av oss hade varit på Visingsö förut så dit åkte vi.

Överfarten tar 25 min.
Sträckan trafikeras av två färjor, Ebba och Tycho Brahe.

Väl framme vid färjeläget i Gränna blev vi varse om att vi skulle nog ha bokat överfarten dvs bilplats innan. Det var inga problem att åka över med 12.30 färjan, men värre var det hem. När vi ringde och bokade plats fanns det bara hemresa kl 14.40 och 16.45. För oss fyra + bil kostade överfarten 275 kr.

Restaurang Solbacken.

Efter överfarten valde vi att äta lunch på restaurang Solbacken som ligger i hamnen det var nära 1h väntetid i kön innan man kunde beställa mat och precis när vi kom fram blev det en rejäl regnskur. Vi hade bokat 14.40 färjan tillbaka till fastlandet. Så det blev till att äta fort för att hinna se lite av Visingsö Slottsruin.

Slottsruinen

Mellan 1700-1721 då de nordiska kriget rasade mellan bl.a Sverige, Ryssland, Danmark och Sachsen pågick, användes slottet som krigsfångsläger och blev mellan åren 1716-1718 Sveriges största med ca 2000 krigsfångar. Slottet brann ner 1718 pga en olycka i det tyska vaktmanskapets kammare.

Det blev en kort vistelse på Visingsö. Vi bokade hotell på Smålands Gästgiveri som låg ca 15 min från Gränna. Redan på 1600-talet fanns gästgiveriet här.

Hotellet låg vackert vid sjön Ören.

Barnen badade men inte vi vuxna badkrukor, vi åt middag på hotellets restaurang. Där fanns väl en hel del mer att önska men man kan inte få allt. Vi stannade en natt och drog idag vidare till High Chaparral där ingen av oss varit tidigare mer om det imorgon.

Bild från dagens äventyr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.