Resor

High Chaparral

Ett annat ställe som vi heller aldrig har varit på är High Chaparral. Det stod inte direkt på vår 10 i topp Bucket List men nu är det gjort.

Entrén till High Chaparral

Vi hade inte förköpt biljetter in och kön var längre för de som köpt biljetter på nätet än för oss som köpte på plats✌🏼.

Det regnade som bara den de två första timmarna så bästa investeringen förutom två knallpulver pistoler var fyra regnrockar i plast. En kostade 50kr så High Chaparrals vinst måste ha dubblats pga av all regnrocks försäljning🙄.

Ute på tur , aldrig sur😬.

Vad är då High Chaparral? Jo, en tema inspirerad Västernpark mitt i Gnosjöområdet i Småland. Mannen bakom parken heter Bengt Erlandsson ( Big Bengt) han växte upp i en bygd präglad av att många for till Amerika. Han for 1956 själv de 4000 milen över Atlanten och tog med sig intrycken hem igen.

På 1960-talet då Televerket ville göra sig av med 200 000 telefonstolpar, köpte han dem och byggde ett fort liknade dem han besökte i USA, han tog 5 kr i inträde för att se fortet vilket han öppnade för allmänheten 1966. Han utökade sedan med en stuntshow och en resturang och på den vägen är det.

Bild från stora showen.
Ångloket

Helt ärligt tyckte jag att den stora showen var värd att se, resten var sådär. Det fanns i alla fall ett ånglok och en hjulångare. Hela stället skulle nog behöva rustas upp men det funkar för att det ska föreställa ett västern tema och jag kan tänka mig att vilda västern inte var topp renoverat eller dammfritt🙄.

Hjulångaren
Guldvaskning

Min 10 och 11-åring tyckte stället var toppen, man kunde även vaska guld för 30 kr/person och få ett ”guldmynt” när man sedan lämnade in guldet. Det var nästan mer utklädda vuxna som cowboys och Indianer än barn. Ljudnivån var öronbedövande av alla ungar som gick omkring och sköt med knallpulver pistoler, nästa gång ska jag ta med mig öronproppar för nu ville jag bara ge varje unge en propp som sköt med pistol 🙈😬.

Scandic Plaza i Borås.

Vi åkte sedan till Borås och Scandic Plaza där vi åt middag på en kinarestaurang innan vi gick tillbaka till hotellet, tog en drink och spelade vändtia. Hotellet var otroligt fräscht och grymt bra frukost. MEN helhetsintrycket drogs ner för att deras uteplats var enormt ofräsch med löv, gammalt fågelbo, cigarettfimpar och en råttfälla.

Råttfällan stod på andra sidan om stupröret😳.

Dagen har spenderats med barnens kusiner & farfar i Lerum. Vill även här skicka ett grattis till Kennets barnbarn Noha som fyller 3 år idag🎂 Stort Grattis från oss 🎈🎈🎈. Inatt sover vi på Scandic Backadal innan vi imorgon tar färjan över till Fredrikshamn i Danmark. Hörs senare🤗

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.