Resor,  Snillet spekulerar

Rhodos

Vi ledsnade på den obefintliga svenska sommaren och drog till Rhodos i torsdags. Det var ett riktigt fakir plan dvs vi taxade ut från Arlanda 07.15. När klockan ringde 04 så var nog ingen av oss riktigt vakna på flera timmar.

Utsikten från vårat rum är helt magisk.
Riktigt sköna sängar.

Rhodos tillhör de sk Tolvöarna och är den största och mest sydostligaste. Här fanns ”Kolossen på Rhodos” som tillhör ett av världens sju underverk. Den föreställde solguden Helios och byggdes 280-talet f.kr.

Statyn var ca 33m hög och stod vid inloppet till Rhodos hamn var exakt är oklart..

Statyn förstördes år 226 f.kr i en jordbävning, men i över 800 år reste folk långväga för att se resterna av statyn. Efter en arabisk erövring av ön år 654 köptes resterna av en affärsman som med hjälp av 900 kameler förde dessa till Edessa.

Vi bor på Atlantica Dreams Resort and Spa som ligger strax utanför Lindos och är ett nybyggt hotell från 2017. Resorten är har ca 1000 bäddar så om man eftersöker personlighet och charm ska man inte boka detta ställe. Men just nu passar det oss ganska bra, det finns aktiviteter hela dagarna både för oss och barnen.

I vänster på bild ser ni huvudrestaurangen där alla måltider serveras om man inte valt att förboka någon av de andra fem restaurangerna på området.

Hoppas ni inte fryser allt för mycket i kalla Sverige, jag ska njuta av varje sekund som jag är här i värmen☀️🤗.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.