Trädgård

Trädgård 2016

Idag blev jag sugen på våfflor, kidsen fick dessa med grädde och jordgubbssylt. Jag föredrar mina med Créme Fraiche, rödlök och rom.

Förra inlägget visade jag vad som hände i vår trädgård 2015, tror ni att det hände lite mer 2016 eller 🙂 ?

Ni kanske kommer ihåg att 2015, tog vi bort djungel. Så här såg det ut när förvandlingen började i maj 2016.
Vad ska det bli av dessa jordhögar?
Tro det eller ej det skulle grävas ner i en ”ovanmarkpool”. Dessa pooler heter så för att väggarna är självbärande, de kan grävas ner eller stå ovanpå jorden.
Poolen står på en gjuten bottenplatta, det var enorma massor som grävde bort. Istället för att köra bort dessa massor växte idén med att göra tre etage på tomten fram.
Det var verkligen kaos där ett tag och många som undrade om vi var helt galna 🙂 Trädgårdsdesignern som jag konsulterade i var här på ett 2h besök i april, hon bara skakade på huvudet åt mina planer.
Med lite god fantasi kanske man kan börja ana något (4:e juni 2016).
Stenarna som står på rad hittades när vi grävde för poolen. Dels blev de en mur som hindrade jordmassorna, dels ville jag behålla dem som ryggstöd för det kommande trädäcket då det fick bli en sittbänk mot dessa.
Här gräver jag ut för muren som ska hålla upp massorna på vänstra sidan, 18:e juni, dunvästen är på så det är regnigt och kallt :-). Trappan upp till översta etaget börjar ta form.
Trädäcket börjar komma på plats, vi fick fel liner till poolen så den fick skickas tillbaka och premiärdoppet fick dröja ännu några dagar.
8 juli 2016, linern är på plats äntligen premiärdopp, då hade vi även monterat pooltaket klart.
Då återstod bara resten att göra klart 🙂

Det fick bli en ny trapp och trädgårdsgång på den vänstra sidan. För att man ska kunna gå runt den kommande dammen, som redan nu är på planerings stadiet. När vi grävde för poolen så grävde vi även för dammen. Insåg att vi aldrig mer kommer komma få in en grävare på tomten så det var lika bra att passa på.
Stentrappen upp mot andra etaget kläddes i trä, det ska även bli trä längst upp på stenmuren för att få en ”röd tråd” genom trädgården.
Nu ser ni hur det kommer att bli med den inklädda muren som även höjdes upp en rad för att vattennivån i dammen skulle bli högre (gropen ni ser i bilden är den blivande dammen).
Jag hade i skrivande stund glömt att vi även beställde 100 st Thujaplantor som skulle planteras längs upp mot spåret 🙂 Dessa kom den 28 september 2016. Men nu tror ni ”att snart måste de väl ändå ge sig på jobbfronten” 🙂 … MEN ICKE 🙂
Vi hann även med att så gräs i oktober på översta etaget 🙂 Men nu började det närma sig…..

Det sista vi gjorde utomhus förutom att stapla och såga ved var att skruva ihop detta förråd på översta etaget. Varje gång vi skulle ut och skruva så började det snö.

Så här med facit i hand så hann vi även med en hel del utomhus 2016 🙂

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.