Resor

Nybörjare

Det här med att ”blogga” var ju inte så lätt. Har fortfarande inte lärt mig WordPress som verktyget heter. Det är mitt andra inlägg och jag har fortfarande inte vågat säga att jag har startat en blogg ännu till någon! Förutom till min man som har tjatat länge om att jag borde starta en 🙂

Tanken var att jag skulle starta när vi var i Sri Lanka och mitt första inlägg var redan uttänkt och timingen perfekt. Tvingade med Kennet och kameran och vi tog några passande bilder. Kommer tillbaka till hotellet och ska ladda över bilderna till datorn MEN sladden (Mini USB) var kvar hemma i Sverige och inte heller fanns det någon att köpa i närheten…suck.

Det är den 26:e dec 2004 och Sri Lanka kommer aldrig mer bli sig likt, landet drabbas av en Tsunami. I Sverige skrivs det mest om hur Thailand drabbas. Det var först när jag kom till Sri Lanka som jag började inse hur mycket landet drabbades inte bara östkusten som gränsar mot Indonesien utan tsunamin sveper in över halva Sri Lanka ända upp mot huvudstaden Colombo. Det som blev mest påtagligt för mig är när vi ska gå till stranden Unawantuna från vårat hotell (en promenad på 10 min) som inte går längs vattnet utan en bra bit in. Helt plötsligt står en minnessten som någon har rest över en svensk kvinna som omkom vid sidan av vägen. Den står precis bredvid infarten till ett gigantiskt hotellbygge längre ner vid vattnet. Hoppas att den får stå kvar även när hotellet är byggt.

Men det var inte det som mitt inlägg skulle handla om utan om den största tågkatastrofen någonsin i världen då över 1700 människor miste livet. Den skedde strax utanför Hikkaduwa som var vårt första stopp på denna resa. Det får bli morgondagens inlägg,
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.