Trädgård

Down the memory lane

Innan vi flyttade till Sollentuna så bodde vi 2km utanför Ramsta. Om man inte vet var det är så ligger det mellan Örsundsbro och Uppsala. Det var där som vårat intresse för trädgårdsdammar tog fart. Samtidigt som vi grävde för poolen bad jag grävmaskinisten ta ett extra skoptag vid en stor sten och på den vägen är det.

När vi flyttade dit fanns bara en sluttande gräsmatta.
Våra kojkarpar blev tama så att man kunde klappa dem.

Jag kan sakna att ha naturen runt knuten, mitt närmsta kantarellställe fanns 10 meter från tomtgränsen. Men vi både ”vann” 40h/månad per person av att inte behöva pendla. En hel ”arbetsvecka”!! Tid som vi har kunna lägga på annat än att bara sitta i bilen.

Sen fick vi ovälkommet besök i form av snokar i dammen, de smaskar gärna i sig fiskar som föda om de får möjlighet. Då snoken är fridlyst i Sverige fick den istället flytta ut i skogen.

Trevligare var det med alla paddor och grodor som vi hade boende i dammen.

Då det var vår första damm så gjorde vi en hel del misstag som gjorde att dammen inte var så lättskött. Men det har vi tagit fasta på så den damm vi håller på att bygga nu, kommer förhoppningsvis bli mer lättskött. Men mer om det senare.

Till poolen hade vi endast solfångare som uppvärming vilket resulterade i att poolen aldrig blev så varm.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.