Resor

Shopping

Nu har vi varit på RUI Hotel i tre dagar, barnen har fått öroninflammation flera gånger dessa veckor. Så idag var det dags att fylla på med droppar mot öroninflammation. Det har blivit hårdare att få ut receptbelagd medicin utan recept i Sri Lanka men vi lyckades köpa två flaskor.

Vi passerade en grönsaksaffär på vår väg.
Jag kan inte alla namnen på dessa men det ser väldigt härligt ut med alla vackra grönsaker.

Det finns inte så mycket att shoppa här, de flesta matbutiker har chips (Pringles), kex, tvättmedel och schampo. Affären är ett ”hål i väggen” som är mörk då man inte använder el i onödan.

En bankomat.

Något det finns desto mer av är butiker som säljer te. Te är en huvudsaklig exportkälla och kallas för (ceylon te). 1824 smugglade britterna in den första teplantan till Sri Lanka och den planterades i Royal Botanical Garden i Peradeniya.

Massor av te, det vita teet är dyrast.

1867 startade James Taylor den första te plantagen i Kandy. Det finns också många butiker som säljer guld och ädelstenar, det sägs att Sri Lankeserna är duktiga på detta och det är billigare att köpa sånt här, men då jag inte kan se skillnad på äkta och oäkta ädelstenar så undviker jag dessa butiker.

Det är säkert 30 grader på dagtid och runt 28
på natten. Så några längre promenader blir det inte.
Igår var det en fin solnedgång.
Även dagens var helt Ok, vissa dagar är
så molniga att man inte ser solen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.