Resor

Surfing

Jag och Rasmus tog vår första men inte sista surfing lektion igår. Det var otroligt kul och utmanande.

Dewata Beach

Nu för tiden är det så lätt att hitta information, jag googlade på surfing här i Unawatuna och fick upp ett antal Surfing skolor. Sen var det bara att gå in på TripAdvisor och läsa vad andra tyckt om dem. Jag valde http://www.alohaunawatuna.com/.

Trötta men väldigt nöjda nybörjare som överlevt 1,5h surfing.

Jag mailade dem och frågade om tider, 20 min senare hade jag fått ett antal förslag. Så otroligt smidigt med internet. Det kostade 12 600 rupier inkl transport för oss två, ca 700kr.

Det var inte helt lätt att surfa, man ligger platt som en pannkaka och med hjälp av armarna lyfter man överkroppen sen så ska man smidigt ställa sig upp på brädan med högerfoten först och sedan det vänstra (inga knän på brädan). Men både jag och Rasmus lyckades på första försöket.

Stekta grönsaker med nudlar.
Sri Lankesiska curryrätter som mest består av grönsaker.

Jag och barnen livnär oss på stekta nudlar med grönsaker. Blandat med spagetti carbonara och en och annan pizza. Coconut Sambol som syns ovan (i mitten på översta raden). Är så god, den består av riven färsk kokos blandat med tomat, rödlök och sambal olek.

På kvällarna spelar vi Uno i väntan på maten.

Häromkvällen kom de och sprutade hela hotellområdet med myggmedel, en kille gick omkring med vad som såg ut som en gigantisk lövblås, ut kom en massa rök. Både stranden och poolområdet fylldes av en röken som jag antar inte var allt för hälsosam att andas in.

Slaget vid Lützen 😳.

Det finns ett gigantisk hotell som håller på att byggas på stranden säkert 12 våningar högt som ska vara klar nästa år. Helt galet hur någon kan ha fått tillåtelse till att förstöra stranden så. Igår fick vi reda på svaret, det är Presidentens bror som bygger hotellet, snacka om korruption. Fick även veta att just detta område har Dengue myggan då marken är så sumpig, ett ord KARMA. Hoppas både Presidenten och hans bror får sig ett stick.

Femtonas mest gillade bilder under 2019.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.