Snillet spekulerar

Burr ⛄️

Nu är det kallt på riktigt, hade både underställ och min väst med värmeslingor när jag var ute i trädgården igår. Skördade det sista i växthuset och ställde in lite utemöbler. Tog även hand om en massa löv 🍂 som blåst in på tomten, finns inget tråkigare är bruna fula löv som ligger överallt.

Tog även in den röda papegojpelagonen som fortfarande är helt galet vacker med alla sina blommor.

Alla citrusträden har fått flytta in i pannrummet. Några av citronerna börjar bli klara att skörda, de är så mycket sötare än de man köper i affären.

Tapas från Las Brasas
Rökt sik till höger och kroketter med västerbottenost och tryffelkräm.

I tisdags var jag och en kompis ut och åt på Las Brasas i Vasastan. Kan verkligen rekommendera ett besök där. Annorlunda tapasrätter och goda drinkar.
https://www.lasbrasas.se

Drinken Aj, Aj Jalapeno

Denna Aj, Aj drink var riktigt häftig. Kanterna hade doppats i det spanska saltet Tajin som består av salt, chili 🌶 och lime. Basen bestod av Mezcal, agave juice och en färsk jalapeno. Så smaken var både rökig och het. Med Tajin saltet så får drinken högsta möjliga poäng 👏.

I torsdags så släppte Systembolaget ca 2000 flaskor av Ardbeg Supernova. Jag försökte beställa en flaska men de tog slut på 0,4 sekunder😡.

Visste ni att att Ardbeg som första whiskyvarumärket utförde ett rymdexperiment, där en flaska med Ardbegs singel malt whisky kretsade runt jordens atmosfär under tre år (2011 till 2014) ombord på den internationella rymdstationen. Kan säga att det var tur att inte jag var med på den resan för då hade whiskyn redan varit slut 2011😬. Det är i alla fall en hyllning till detta lyckade experiment som denna Supernova 2019 släpptes. Kennet var igår på Öl och Whisky mässan och lyckades få köpa 2cl av detta underverk för 240 kronor och smugglade med ett smakprov hem till mig, det är kärlek 💕😬. Den var helt magisk, godare whisky har jag aldrig druckit.

Vi blev ägare till ett whiskey fat från High Coast, whiskeyn lagras i ett sherryfat och ligga fram till 2022 och den tappades upp på fatet 2016.
https://highcoastwhisky.se/

Nästa år är fatet från Mackmyra klart, den innehåller ”Svensk Rök”👏👏😬. Så då väntar ca 60 flaskor med gott innehåll.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.