Trädgård

Nu är det klippt

Jag har spenderat de flesta av dygnens ljusa timmar av helgen i trädgården. Lördagen var underbar och solig.

Sista doppet denna säsong?

Jag började på lördagen med att klippa ner alla växter. Enligt rekommendationer så ska man göra det på våren eller när plantorna vissnar helt. MEN jag har ingen lust att stå i nollgradigt väder och frysa häcken av mig i trädgården.

Oxfilé med gorgonzolasås, vi satt ute i växthuset fram til 02 och poppade musik.

Söndagen bestod av grått väder och 11 grader.
Då var det väldigt skönt att ha på sig min väst med värmeslingor.

Jag till och med drog av alla löv 🍂 på persikoträdet, det tog 2h men det var det värt✌🏼😬. Har jag sagt att jag avskyr löv?

Den enda växt som är fredad ett tag till är Kärleksörten. Men det är bara en tidsfråga innan jag klipper ner den med.

Några av årets lök inköp.

En annan fördel med att klippa ner växterna på hösten är att när våren kommer så ser man alla lökar som man planterat.

Det är även dags att få ner vitlöken, som ska skördas först nästa år. I år planterade jag tre olika sorter som jag köpt på Ulriksdals trädgård.
Före ✂️
Efter ✂️
Smakade på min Akibia, frukterna smakade otroligt sött.

Jag hann även med att laga en smarrig söndagsmiddag.

Helstekt röding i ugnen med gräslökssås.
Till efterrätt hade jag gjorde björnbärspaj med vitchoklad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.