Trädgård

Sveriges Nationaldag

Kommer ni ihåg att det var först 1983 som denna dag blev Nationaldag? Samt att först år 2005 som denna dag blev en helgdag?

Det var fantastiskt väder 27 grader och strålande sol hela dagen.

Nationaldagen firas dels till minne av att Gustav Vasa valdes till kung 6 juni 1523 då Sverige återigen blev ett fritt land och Kalmarunionen bröts. Dels att Regeringsformen som gällde fram till 1974 skrevs under 6 juni 1809. Det sista hade jag i ärlighets namn inte koll på🙈.

Båttur🚤

Vi firade dagen genom att ta årets första båttur, Jag skulle önska att vi firade dagen på samma sätt som norrmännen firar sin 17:e maj dvs att det är en folkfest där invånarna är stolta. Nu känns det mer som kommunerna försöker krysta fram ett firande men som ingen igentligen är stolt över.

Vi åkte till Kyrkholmen, där kan inga segelbåtar komma in då man passerar genom ett trångt sund.
Svårt att veta vad man ska äta en dag som denna. Det fick bli sill, potatis, Västerbottenpaj med tillbehör.
Mina plantor fick äntligen större krukor, det tog en hel dag. Detta är några av dem, vissa bor i det stora växthuset. Ska bl.a prova odla vattenmelon och gurkmelon där.

Det har varit ännu en härlig vecka där man fått mersmak på kommande ”semester”. Vi har inte direkt slöat denna helg, mellan fotbollsmatcher/träningar har Kennet fixat med dammen.

Här håller han på att bygga ett skydd så att det ska gå att måla med gummiduks färg även om det regnar då den är väldigt känslig innan den har torkat. Samt att försöka få bort den gamla färgen.

Jag har roat mig med att börja klippa våra thujahäckar och dragit bevattningsslangar i dessa. Vi hann även göra färdigt staketet på översta etaget 💪🏼💪🏼.

Vi körde ett gemensamt pass med våran PT, så nu tänker jag inte flytta mig från soffan för resten av denna kväll😬.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.