Snillet spekulerar,  Trädgård

Intensiv Vår

Nu när värmen har kommit så är det så skönt ute. Har tillbringat varje ledig stund i trädgården.

Kungsängslilja tillsammans med tulpaner är så vackert.
Till och med jag tog ett premiär dopp i fredags.
Vi åt middag i växthuset både i fredags och lördags.

I växthuset så har jag börjat gräva bort grus, på vardera sida om gången ska jag gjuta fast kantsten så det blir två blomsterbäddar. I det gula röret så kommer det gå bevattning och en pump kommer sitta i växthuset. När dammen är klar så kommer ändå vattnet behövas bytas ut lite varje dag, finns ingen bättre näring till växter än dammvatten.

Idag stod Portugal och Spanien på schemat på min Sommelierutbildning.

Spanien har 1 miljon hektar vinodlingar, det är lika mycket som hela södra ”Nya Världen” har gemensamt till södra hör bla. Nya Zeeland och Chile. Så det finns en rejäl överproduktion i Spanien och långt ifrån allt vin som produceras är kvalitetsviner. Spanien var islamistiskt i närmare 700 år, kristna blev de först i början av 1500-talet så det har också påverkat för som ni vet så får man inte dricka alkohol om man tillhör islam.

Efter min utbildning som slutade kl 17 mötte jag upp min man i Mall of Scandinavia, vi åt middag på Egons. Kidzen var inte ett dugg sugen på att följa med så de lagade sin egen mat, nu har deras meny utökats med köttbullar och pasta som de kan laga själva, det tar sig👏.

Behöver jag skriva att pizzan var min🙄😬
Hörde jag kvällsdopp🏊‍♀️😬.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.