Snillet spekulerar

Sommelierutbildning

I söndags började jag min Sommelierutbildning Steg 1, det är 8 söndagar som jag ska gå via Vinkällan. Vinkällan är Nordens största utbildare av Sommelierer. Kursen är mellan 09-17 och går denna gång på At Six Hotel vid Brunkebergs Torg. Om ni har sett på TV4 och nyhetsmorgon, deras vinexpert Maya är en av ägarna till Vinkällan och tävlar bl.a i Champagne provning. Henne kommer vi få som lärare dag tre på vår kurs när det gäller Mousserande vin.

Inser att dricka vin kommer aldrig mer bli sig likt, nu ska vi komma på vilka dofter, druvor, alkoholhalt, färg, syrahalt och mycket mycket mer. Dessutom så spottar man ut allt vin! Kändes till en början märkligt att ha en spottkopp bredvid sig. Men vi är åtminstone 32 st elever som sitter och spottar och drägglar tillsammans 🙂

Till lunchen provades det vita viner tillsammans med mat. Avslutade dagen med en rödvinsprovning

Det var fint väder jag åkte in till kursen och mörkt när jag åkte hem, hoppas att ni andra har varit ut och njutit av det vackra vårvädret.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.