HUS,  Trädgård

Jämna Plågor

I tisdags tränade jag ben på gymmet så i två dagar har bara benen gjort så grymt ont. Idag var jag på SATS och tränade med min PT, tränade överkropp så nu gör hela kroppen ont dvs ”jämna plågor” 🙂

Kommer ni ihåg hur vår framsida såg ut när vi flyttade in 2015?

Så här ser det inte ut längre.
I Maj 2017, satte vi igång projektet ”framsida”.
Jag ville få bort allt gräs och göra en variant av en Zen Garden som är en västerländsk beteckning för en japansk trädgård. Förr anlade ofta karesansiu dvs ”torra trädgårdar”, kan tyckas sterila men har en lugn inverkan på betraktaren.
Vi hade varit tvungen att kapa thuja häcken som nästan nådde fram till huset, därav de kala stammarna. Om man läser om Thujor så får man absolut inte klippa in till stammen för det kommer cit ”aldrig växa ut något grönt igen”=FALSKT. Det kommer växa ut bara att det tar lång tid.
Vi drog ner el för att kunna ha lampor i trädgården, bla till bollen i mitten av odlingslådan. Denna modell kallas för ”präst krage” och alla låder är köpta på Land Garden. Jag valde obehandladt järn, dvs att de kommer få en härlig rostig färg med tiden.

http://www.landgarden.se

Jag grävde även ner en fontän för att få vatten i trädgården,
Trädgården börjar växa fram, i hörnet ser ni en hög rostig lampa i samma stil som odlingslådorna.
Betongkuddarna har vi gjutit själva av ziplock påsar som jag sedan målat, även sidorna till bänken som står där har vi gjutit själva.

Jag är väldigt nöjd med resultatet om jag får säga det själv. Om jag skulle göra om samma sak igen så skulle jag ha valt sand istället för grus för då kan man göra härliga mönster som liknar vågor, men med två barn i huset och deras kompisar som inte kan motstå att hoppa på stenarna så kändes det enklare med grus. Det var inte allt som hände i trädgården 2017. Men resten tar vi imorgon. Nu ska jag gå och leta reda på en Ipren eller två 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.